Friday, August 17, 2007

Televisie Argentinie


TV kijken doe ik behoorlijk hier, het brengt wat meer inzicht in de taal en de Argentijnse mens. Net zoals in Nederland zijn hier de shows en realitys erg populair en Endemol doet het hier erg goed. Big Brother heet hier Gran Hermano, vanaf afgelopen januari is de 3de uitgave gestart en het sloeg in als een bom. Natuurlijk weer met alleen super jonge mensen van diverse afkomst. Met een uitzondering, de oudste 28 jaar, Diego had een bajes achtergrond. Dat gaf wel wat extras de rest was in het begin nogal bang voor hem en ze wisten niet goed wat ze met hem aanmoesten. Hij was vrij direct en duidelijk. Daarentegen had je ook een paar zwevers die wat groepjes met elkaar vormde. Mijn favorieten waren meteen Diego en Pablo allebei hier uit Ramos Mejia, ja wat wil je nog meer. De rest kwam allemaal uit de provincie van Argentinie, en Argentinie is groot zoals jullie weten en in elke provincie hebben ze ook hun dialecten. De sterkste groep in het begin bleek uiteindelijk de verliezer, een voor een gingen ze voor de bijl voor hun samenzwering tegen de rest. Dan had je een paar aparte figuren die geen menig hadden en daarvoor ook meegingen tot aan de eindrondes. Affaires waren er ook in het huis ten eerste Augustin met Claudia, Claudia ging er de eerste week al uit dus dat was effe spannend hoe dat verder zou gaan. Intussen werd Armian er uitgeknikerd met medewerking van Augustin terwijl Armian dacht dat dit zijn beste vriend was. Deze raakte bij het zien van de videos waar hij genomineerd werd door Augustine woedend en zei meteen: geef me 4 minuten met hem en ik…….. Uiteindelijk nam hij zijn wraak door met Claudia naar bed te gaan voordat Augustin uit Gran Hermano was. Ik zeg Zwaar Kicke. Verder was er nog een oversexte Pablo die een relatie had met de nooit willende Silvina, ook super entertaiment. Silvina die krasse uitspraken deed over geen sex hebben omdat er niets aan was en van Pablo lieten ze beelden zien waar hij zichzelf aan het bevredigen was onder de dekens. De laatste 2 weken waren ook reetespannend aangezien de voorspelde winares een spontane nominatie deed jegens Diego die eigenlijk haar beste vriend in het huis was. Je kon hieruit opmaken dat ze dit deed ivm het spel en voor de rest niets. De familie van Diego kwam na de nominatie naar het huis toe en begon over de muur te schreeuwen dat Nadia haar spontaan genomineerd had. Dit werd gehoord en de koude oorlog begon in het huis. Tevens werd de familie van Nadia buiten Gran Hermano bedreigt door de familie van Diego, wat een toestand!! Bij deze nominatie werd Diego uit het huis gekickt. En de voorspelling kwam alsnog uit, Nadia werd Winnaar.
Op dit moment een week na het eindigen van Gran Hermano is er nu een Met de sterren van Argentinie. Dit is wederom kicke al kijk ik momenteel niet meer iedere dag. Ik zeg een ding, er zit er een tussen die is knettergek, hysterisch.
“Kleine update vandaag 18 augustus zijn we bezig met Gran hermano 5”.
Question de peso
Mijn andere meest geliefde dagelijks programma is Question de Peso, ook van Endemol, wat in Nederland al enige jaren geleden ook afspeelde in een Zuidlimburgs kasteeltje het heette “afvallers” ofzoiets niet? Hier speelt alles zich af in de studio en je hebt filmpjes waar je op de hoogte blijft van alle crisissen van iedereen. Iedere maandag is het wegen waar ze 1% van hun gewicht moet zijn afgevallen anders worden ze uit het programma gekickt. Je word dan wel nog verder begleidt maar niet meer zo intensief. We hebben van maart 2006 enige mensen kunnen volgen zoals Lucio die van 188 kilo naar 90 kilo. De man is vrijwilliger bij de brandweer en paste nauwelijks nog in zijn uniform, dat was de man afgelopen jaar, voor mij, om in de gaten te houden. Hij zei nooit zoveel maar na een half jaar kwam er dan enigszins wat uit zijn mond. Lucio had ook zijn eigen kippendans nou echt dagelijks rolde de tranen over mijn wangen met dit simpele vermaak, geweldig. Hij won heel wat harten van het publiek maar de eindronde won hij niet en ook niet de doodgeverfde kampioen Chechu die verloor de laatste voorronde van de finale omdat ze niet genoeg afgevallen was. Kun je je voorstellen in de laatste ronde, ongeloofelijk. Er was ook nog een stille vrouw bij Silvia waar het niet zo best mee ging, man zonder werk en kinderen, zij kreeg regelmatig kleren van andere deelnemers om een beetje fatsoenlijk op TV te kunnen komen zij was uiteindelijk de winnaares vanwege deze achtergrond en zij won een huis en geld, perfect. Ik zeg al tegen Anyi in Nederland zou dat een andere uitslag gegeven hebben. Trouwens de presentatrice van dit programma is ook een ongeloofelijke Ego die alleen maar met haar uitelijk bezig is en haar borsten zijn net niet geheel te zien al moet ze daar geduurdende de show behoorlijk haar best voor doen, onze Andrea. Dit jaar begon er weer een nieuwe aflevering de 2de waar mijn favoriete al bekend zijn Diego met 243 kilo en 1meter 95 oftewel “de viking” en dan is er Amadeo uit de provincie met 186 kilo en 1 meter 64 hij heeft een act als hij op de weegschaal gestaan heeft en is afgevallen, onovertrefbaar. Hij pakt zijn vel aan de zijkant en doet alsof hij dit erafsnijd gooit dit in de lucht en trapt dit de lucht in. echt geweldig en onovertrefbaar.





Maar dit programma draait rondom de Cormillot dieet mafia van Argentinie de vader starte zijn eerste afvalkliniek in de jaren zeventig en bouwde dit uit naar een waar imperium. En hij met zijn zoon en staff zijn degene die de afvallers begleiden. Drankjes, eten, light, noem maar op de man heeft alles in de winkels liggen wat met afvallen te maken. En nu met dit programma kun je je wel voorstellen wat dat teweeg brengt. Maar de man schijnt ook, al voor het TV programma, gratis werk te verrichten voor arme overgewichtigen, dus das wel weer iets positiefs. Maar nu wil de man wetten gaan creeeren in het parlemant dat overgewicht een ziekte is en dat de mensen geholpen moeten worden. En je kunt natuurlijk wel al raden door wie die geholpen moeten worden. De groeten!
Verder in het seizoen hebben we nog Marie Noel die het ook goed doet als extreem dikke vrouw die van over de 200 kilo komt en terug moet naar 90 kilo dat belooft nog wat dit jaar!!!
Verder biedt de televisie me hier nog diverse series waar ik me uiterst goed mee amuseer zoals ondertitelde series als Lost en Desperate Housewives. Verder heb je hier nog wat avond informatieprogrammas die andere programmas weer voor de gek houden maar ook een soort brunch programma dat al 20 jaar bestaat. En een ander programma dat iets van meer dan 10 jaar bestaat en een element dat ieder keer terug komt bij Chiche. Het gaat over de kunst van een appel exact in het midden doorsnijden waarna beide helften worden gewogen of deze hetzelfde wegen. Het afgelopen jaar werd een nieuwe regel geintroduceerd, als je denkt dat een kant meer gewicht heeft mag je een hapje hiervan afnemen zodat deze aan het juiste gewicht kunt brengen. Geweldig iedere dag 6 deelnemers.

No comments: